Sağlık Şehitleri Dualarla Anıldı

14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri kapsamında “Sağlık Şehitleri” için “Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası” programı düzenlendi.

ÖZEL HABER 16.03.2022, 00:19 16.03.2022, 00:26 Ahmet Balcı
Sağlık Şehitleri Dualarla Anıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün katılımlarıyla düzenlenen program bu yıl ibadete açılan Gülhane Camii’nde gerçekleştirildi.

Programa Rektör Erdöl’ün yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Gerek, Prof. Dr. Kemalettin Aydın, sağlık çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve hatim duasının ardından Gülhane Camii imamı Mustafa Özcan Güneşdoğdu geçmişten günümüze vefat eden sağlık çalışanları için dua etti.

“Geleneksel Hale Getirilecek”

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada her yıl 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Sağlık Şehitleri için “Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası” programlarının geleneksel hale getirileceği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında, aziz sağlık şehitlerimizin anısına tertip ettiğimiz Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası programına sağlık çalışanları ve halkımızın katılımlarından ziyadesiyle memnun olduk. Bizleri ve sağlık şehitlerimizin hatıralarını yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürler...

Sağlık meslek mensuplarımız Çanakkale'de, İstiklal Harbinde, Balkan Harbinde, 15 Temmuz’da... olduğu gibi salgın hastalıklarla mücadelede, depremlerde ve felaketlerin hepsinde milletimizin sağlığını korumak için gayret sarf etmiş, kendi çocuklarını, ailelerini bir tarafa bırakarak hastalara şifa vermek için gayret etmiş ve gerektiğinde şehit olmuşlardır. Başkasına sağlık kazandırabilmek için kendi hayatlarını feda etmişlerdir.

Bizde sağlık şehitlerimizin aziz ruhlarını şad etmek ve kıymetli hatıralarını yâd etmek ve kahramanlıklarını zihinlerde canlı tutmak adına her yıl Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası programı düzenleme kararı aldık ve ilkini gerçekleştirdik.” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)