Fındık kilo kontrolüne yardımcı olabilir

Yağ içermesinden dolayı kuruyemiş tüketmekten çoğu zaman kaçınılsa da, kontrollü bir şekilde tüketilmesi yaşam kalitesini artırabilir.

ÖZEL HABER 29.12.2022, 10:52 29.12.2022, 11:43
Fındık kilo kontrolüne yardımcı olabilir

Kuruyemişleri, yüksek protein ve lif içerir ve kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Tokluk hissi sağlamasıyla birlikte, daha az kalori alınmasına ve kilo kaybına yardımcı olabilir. Fındık, dinlenirken bile vücudunuzun daha fazla enerji yakmasına yardımcı olabilir.

KAN ŞEKERİ VE İNSÜLİNİ DENGELEMEYE YARDIMCI OLUR

Diyet yapıyorsanız, diyetinize fındık tüketmeyi ihmal etmeyin. Fındık ayrıca Vitamin E ve B6, folik asit, niasin, magnezyum, çinko, bakır ve potasyum da içerir. Fındıkta bulunan doymamış yağ, et veya birçok işlenmiş gıdada bulunan trans yağdan daha sağlıklıdır. Kan şekerini ve insülini dengelemeye yardımcı olur.

KOLESTEROLÜ DENGEDE TUTAR

Fındıkta selenyum ve manganez gibi mineraller, C ve E vitaminleri ile flavonoidler, fenoller, polifenoller ve diğer maddeler bulunur. Hücrelerinizi korumaya yardımcı olmak için bir ekip olarak çalışırlar. Kolesterol, atardamarlarınızı sertleştirebilir ve inme ve kalp hastalığına yol açabilir. Badem, ceviz ve fındık gibi yemişler, kolesterolü dengede tutmaya yardımcı olur.

TİP 2 DİYABETİ ÖNLEMEDE DESTEKÇİ

Fındık, fazla kilo alımı durumunda kanda bulunan yüksek şeker (glikoz) ve yağ (lipit) seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur. Ayrıca kan damarının iç yüzeyini esnek ve sağlıklı tutarak diyabetle bağlantılı kalp problemlerinin önlenmesinde etkin rol oynayabilir. Bununla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendiren bir selenyum kaynağıdır. Araştırmalar gösteriyor ki, beslenmesinde selenyum bakımından az gıda tüketenlerin kansere yakalanma olasılığı yükselmektedir.

MAGNEZYUM KAYNAĞI

Magnezyumun yeterli alımı; sinirler, kaslar, kemikler, kan şekeri, tansiyon ve hatta genetik olarak DNA için sağlıklıdır. Kaju fıstığı, badem ve yer fıstığı gibi kuruyemişler ve bunlardan yapılan katkısız ezme formundaki gıdalarda bol miktarda bulunur. Biotin bakımından da zengin olan fındık, iyi bir B7 vitamini kaynağıdır. Kan şekerinin sabit kalmasına ve cilt sağlığına destek olur.

Kaynak: WEBMD

Yorumlar (0)