Hayvanlara merhametli davranmak medeniyet göstergesidir

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

ÖZEL HABER 05.10.2023, 10:28 Ahmet Balcı
Hayvanlara merhametli davranmak medeniyet göstergesidir

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü' nedeniyle gündem dışı söz aldı.

Durgut, hayvanlara merhametli davranmak ve haklarına saygı göstermenin insanlık için bir medeniyet göstergesi olduğunu söyledi.

Hayvanların korunmasının sadece ahlaki bir sorumluluk değil; aynı zamanda ekolojik dengeyi sürdürmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için de hayati önem taşıyan bir konu olduğuna dikkat çeken Durgut, "Günümüzde ne yazık ki tüketim çılgınlığı ve israftan beslenen bir sistemin neticesi olarak ekolojik dengeleri hiçe sayan endüstriyel hayvancılık hızla yaygınlaşmaktadır. Hayvanları Koruma Kanunu'yla hayvanlara karşı şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceğini ortaya koymuş olsak da son dönemlerde karşılaştığımız olaylar yaptırımların daha etkin uygulanması gerektiğini göstermektedir. Sokak hayvanlarının sürekli ve sağlıklı şartlarda kısırlaştırılması, sürecin kamu kurumları ve gönüllülerle iş birliği halinde yönetilmesi gerekmektedir" dedi.

Yorumlar (0)