Doğal bir madde olan kuersetin bağışıklığı güçlendiriyor

Kuersetin, çeşitli meyveler, sebzeler ve tahıllarda bulunan bir biyoflavonoiddir. İnsan sağlığına faydalı bu doğal maddenin günlük olarak belirli bir dozda tüketilmesi bağışıklığı güçlendiriyor.

ÖZEL HABER 05.05.2021, 11:07 05.05.2021, 11:19
Doğal bir madde olan kuersetin bağışıklığı güçlendiriyor

İyi quercetin kaynakları arasında karabuğday, elma, soğan, lahana, domates, brokoli, kuşkonmaz, çilek ve çay bulunur. Quercetin ayrıca takviye gıda formunda da alınabilir.

Flavonoidler çiçeklere ve meyvelere canlı renklerini verir ve insan sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda doğal antioksidan ve iltihap önleyici maddelerdir. Bir flavonoid olan kuersetin kanser, kalp hastalığı ve diğer yaşla ilgili hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

KUERSETİN NE İÇİN KULLANILIR?

Kuersetin, polen ve diğer alerjilere karşı reaksiyonların ana aracı olan histamini serbest bırakan mast hücrelerini stabilize ederek onu doğal bir antihistamine dönüştürür.

Burun akıntısı, göz sulanması ve kaşıntı gibi saman nezlesine benzer semptomların yanı sıra diğer alerji ve kurdeşen türlerini tedavi etmek için kullanılır (en az altı ila sekiz hafta düzenli olarak alınması gereklidir.)

AĞRILARI AZALTMADA ETKİLİ

Araştırmalar, kuersetinin prostat kanseri teşhisi konan erkeklerde yaşam kalitesini artırmada ve prostat iltihabı ile ilişkili ağrıyı azaltmada etkili olabileceğini gösteriyor. Quercetin'de bulunan flavonoidler, kötü kolesterole karşı koruma sağlıyor ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilyor.

SPORCULAR İÇİN PERFORMANS ARTTIRICI GÖREVİ GÖRÜYOR

Kuersetine ilişkin bazı araştırmalar, ateroskleroz, koroner kalp hastalığı, diyabet ve romatoid artrit gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Ayrıca egzersiz dayanıklılığını artırarak sporcular için bir performans artırıcı görevi görebiliyor.

Bilim insanları, kuersetinde bulunan flavonoidlerin kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynayabileceğine ilişkin olasılıkları araştırıyorlar. Araştırmalar, yüksek meyve ve sebze diyetine sahip kişilerin kanser riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor. Flavonoidlerin meme, kolon, yumurtalık, prostat ve akciğer kanseri gibi çeşitli kanserleri inhibe ettiği görülüyor. İlk bulgular, potansiyel olarak antiviral aktiviteye de işaret ediyor. Ancak çalışmalar devam ediyor.

BÖBREK RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT ETMELİ

Yüksek dozda quercetin (günde 1 g'dan fazla) böbrek hasarına neden olabilir. Böbrek hastalığı olan kişiler ve hamile veya emziren kadınlar quercetin almamalıdır.

Yorumlar (0)