SBÜ mensuplarından Sudan'a insani yardım

Sağlık Bilimleri Üniversitesi mensupları Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAHADER) aracılığıyla Türkiye'den Sudan'daki Nyala Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, çalışanlarına ve ailelerine 678 hisse kurban bağışladı.

DÜNYA 10.07.2023, 09:02 10.07.2023, 11:23 Ahmet Balcı
SBÜ mensuplarından Sudan'a insani yardım

Öğrenciler başta olmak üzere personel ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban etleri teslim edildi. Sudan’ın Nyala şehrinde bulunan çalışanlara ve öğrencilerin ailelerine dağıtıldı.

15 Nisan 2023 tarihinde başlayan Sudan'daki iç savaş nedeniyle evlerinden edilen öğrencilere teker teker ulaşıp, konumlarını öğrenen SBÜ Sudan Nyala SHMYO müdürü Younis Ahmed Adam Yahya “konumlara göre 3 kesim noktası belirledik ve kesimleri yapıp ailelere etleri ulaştırdık. Aylardır et yiyemedik diyen aileler de karşımıza çıktı. İyiki SBÜ öğrencisiyim diyen çok öğrencimiz oldu. Anneleri ve babaları her gün arayıp Türkiye'ye çok teşekkür ediyor, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına ve sağlık Bilimleri Üniversitesine dua ediyorlar. Sevinç ve hüzün arasında kaldık adeta. Böylesi büyük bir organizasyona vesile olan başta sayın rektör hocamıza önderliği için çok teşekkür eder, desteği olan SBÜ mensuplarına ve vefalı tüm Türk kardeşlerimize Sudan Nyala'dan çokça dua ediyoruz ve kendilerine teşekkür borçluyuz” dedi.


Sağlık Bilimleri üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl “   Sudan’da yaşanan sıkıntı ve iç karışıklıklar nedeniyle, başta Sudan Nyala Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere zor zamanlardan geçmekte olan kardeşlerimiz için “BU BAYRAM BİR KURBAN DA SUDAN’A”, “SUDAN İÇİN 500 ÖĞRENCİYE 500 KURBAN” diyerek başlattığımız kurban bağışı kampanyamızı, SAHADER (Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneğimiz) üzerinden başarılı bir şekilde eksiksiz ve firesiz tamamlayarak Sudan’a ulaştırdık.
Kurban bağışlarını kurulan iletişim kanallarımız vasıtasıyla, büyük bir titizlikle kayıt altına alarak kesilen kurbanların videolarını bağışçılarımıza ulaştırdık.
Mesai arkadaşlarıma ihtiyaç duyulan en kritik zamanda Sudan için ayrı bir kıymet arz eden kurban bağışlarını, geniş katılım ve duyarlılık ile dünyanın diğer yarısındaki öğrenci ve kardeşlerimize gönderdikleri için teşekkür ediyorum.“  şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)