Yeni araştırma: mRNA aşısı olanlarda miyoperikardit riski düşüyor

Yapılan bir araştırmada, Covid-19 mRNA aşısı olan kişilerde miyoperikardit riskinin, olmayan kişilere kıyasla daha düşük olduğu tespit edildi.

BİLİM 13.04.2022, 16:07 13.04.2022, 16:45
Yeni araştırma: mRNA aşısı olanlarda miyoperikardit riski düşüyor

Bilim insanları Covid-19, grip, çiçek aşıları ile kalp yetmezliği, kardiyojenik şok ve ölüme neden olabilen miyoperikardit hastalığı arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırma yürüttü.

Lancet Respiratory Medicine’de yayımlanan çalışmada, 400 milyondan fazla aşı dozunun dahil olduğu uluslararası veri tabanı incelendi.

ULUSLARARASI ARAŞTIRMALAR DA ANALİZ EDİLDİ

Araştırmacılar, Ocak 1947 ile Aralık 2021 arasında herhangi bir aşılamanın ardından bildirilen miyoperikardit vakaları ile uluslararası veri tabanlarından 20'den fazla çalışmanın analizini gerçekleştirdi. Çalışmada analiz edilen araştırmalardan 11'inin Covid-19 aşılarına odaklandığı ve bunların 300 milyonunun mRNA aşısı olduğu belirtildi.

mRNA AŞISI OLANLAR OLMAYANLARA GÖRE DAHA DÜŞÜK RİSK TAŞIYOR

Araştırmada, aşının ardından miyoperikardit riskinin her bir milyon dozda 18 olduğu belirtilerek mRNA aşısı olan kişilerin, olmayan kişilere kıyasla miyoperikardit riskinin daha düşük olduğunu ortaya konuldu.

Yorumlar (0)