SBÜ Hamidiye Etfal SUAM Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğinin Akreditasyon Başarısı

SBÜ Hamidiye Etfal SUAM Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu KURUM TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YETERLİK BELGESİ almaya hak kazandı.

SAĞLIK 13.04.2023, 12:05 25.04.2023, 11:12 Ahmet Balcı
SBÜ Hamidiye Etfal SUAM Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğinin Akreditasyon Başarısı

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu- Eğitim Kurumları ve Programı Değerlendirme Komisyonu (EKPDK) tarafından yapılan dosya incelenmesi aşamasını takiben, Bilim Dalına ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Yapılan değerlendirme sonucunda “SBÜ Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seyrantepe Yerleşkesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği” Yeterlik Kurulunun belirlediği Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Eğitimi ile ilgili koşulları başarıyla karşılamış ve 12 Mayıs 2023 tarihinden itibaren beş (5) yıl süreyle geçerli olmak üzere Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu KURUM TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ YETERLİK BELGESİ almaya hak kazanmıştır.

Klinik Sağlık Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Araştırma hastanelerinde akredite olan ilk ve tek endokrinoloji metabolizma Kliniği olup Türkiye’de üç üniversite bu belgeyi almaya hak kazanmıştır.

KLİNİĞE AİT GÜÇLÜ HUSUSLAR

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu tarafından kliniğe gönderilen yazıdan kliniğin güçlü yönleri şu şekilde sıralanmıştır.

15 yıllık eğitim süreçleriyle ilgili kayıtların uygun tutularak ve güncellenerek günümüze kadar sürdürmüş olması;

Bütün dokümanların internet üzerinden güncel bir şekilde ulaşılabilir olması;

 Yandal uzmanlık öğrencilerinin gördükleri hasta çeşitliliğini sağlamak amacıyla mobil aplikasyon geliştirilmesi ve kullanılması;

 Avrupa Endokrinoloji Board sınavından geçen bir yandal uzmanının bulunması;

Son üç yıla ait eğitim programının kitapçık haline getirilmiş olması ve internette yayınlanması;

Tıpta uzmanlık eğitimi yeterlik belgesi almaya hak kazanan SBÜ Hamidiye Etfal SUAM Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniğimizi tebrik eder, Türkiye’deki Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanlık Eğitiminin standardize edilmesine vermiş oldukları destek için teşekkür ederiz.

Yorumlar (0)