Umut verici bileşen: Kuersetin

Alerji mevsiminde kuersetin takviyesi bağışıklık güçlendirici olarak bir alternatif olabilir.

ÖZEL HABER 06.04.2021, 17:07 06.04.2021, 16:54
Umut verici bileşen: Kuersetin

Jiri Mlcek ve arkadaşları tarafından uluslararası hakemli dergi Molecules’te yayınlanan “Quercetin ve Anti-Alerjik Bağışıklık Tepkisi” başlıklı çalışma, kuersetin maddesinin etkilerini ortaya koydu.

DOĞAL GIDALARDA KUERSETİN BULUNUYOR

Kuersetin, soğan, brokoli, meyveler (elma, dut üzüm) ve çay gibi günlük tüketilen doğal gıdalarda bulunuyor. Quercetin, bağışıklık sisteminin uyarılması, antiviral aktivite, temizleyici ve anti-alerjik özelliklerinde antioksidan aktivitesi ile de bilinen bir madde.

anafilaktik reaksiyonların tedavisinde etkili bir şekilde kullanılabilen quercetin'in anti-enflamatuar ve immünomodüle edici özelliklerine katkıda bulunur.

SON 30 YILDA ALERJİK HASTALIKLARIN YAYILIMI GENİŞLEDİ

Çalışma, son 30 yılda alerjik hastalıkların yayıldığını belirterek, çevresel faktörlerdeki farklı değişiklikler (iç ve dış mekan alerjenleri, hava kirliliği ve çeşitli enfeksiyonlar) bu soruna katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor.

Birçok anti-alerjik ilacın ve takviyenin de ana bileşenini oluşturan Quercetin bitki özütü, alerjik hastalıklara karşı bağışıklık güçlendirici olarak kullanılıyor.

UMUT VERİCİ BİR BİLEŞEN: KUERSETİN

Çalışma, özellikle kuersetin maddesi üzerinde odaklanıyor. Anti-inflamatuar ve anti-alerjik özellikleri solunum ve gıda alerjilerinin tedavisinde kanıtlanmış olan kuersetin, “umut verici bir bileşen” olarak ifade ediliyor.

ANTİVİRAL ETKİ SAĞLIYOR

Kuersetin, yüksek antioksidan içeren bir madde olarak öne çıkıyor.

Kuersetin maddesi, bilimsel araştırmalarda, birçok hastalık için iyileştirici bir bileşen olarak ifade ediliyor. Bağışıklık sistemini uyararak güçlendiren ve antiviral etki sağlayan bu doğal madde, anti-inflamatuar olma özelliğini taşıyor.

Jiri Mlcek ve arkadaşlarının çalışmaların sonucunda paylaşılan verilere göre, alerjik bozuklukların tedavisinde kuersetin'in etkili bir tedavi için kullanılabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)