Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyelerinin paylaştığı bilgilere yüzde 91.2 oranında güven duyuluyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Basın Müşavirliği'nin yürüttüğü ‘Sağlık Haberleri Araştırması’ başlıklı anket araştırmasının sonuçları paylaşıldı.

ÖZEL HABER 03.06.2021, 16:35 03.06.2021, 19:33
Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyelerinin paylaştığı bilgilere yüzde 91.2 oranında güven duyuluyor

Sağlık haberlerini günlük olarak takip eden 851 kişi ile ‘Sağlık Haberleri Araştırması’ yapıldı. Araştırma sonuçlarında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kaynaklı haberlere güven oranı yüzde 91.2 olarak belirlendi.

1 ay boyunca veri toplandığı belirtilen araştırmaya medyada yer alan sağlık temalı haberleri her gün takip eden 851 kişi dahil oldu.

TOPLUMSAL SAĞLIK OKURYAZARLIĞINA KATKI SAĞLANIYOR

Araştırma sonuçlarına göre insanlar bir sağlık sorunu hissettiklerinde belirtileri internete yazarak hastalıkları araştırıyor. Araştırılan hastalıklar ile ilgili sadece internette değil basın ve televizyon kanallarında da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyelerinin açıklamalarına sık sık rastlandığı belirtildi. Üniversitenin öğretim üyelerinin yaptığı açıklamaların yüzde 92,8 oranında toplumsal sağlık okuryazarlığına katkı sağladığını düşündükleri ortaya konuldu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRETİM ÜYELERİNİN UYARILARI ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRMEDE ETKİLİ OLUYOR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi kaynaklı sağlık haberlerine güvendiklerini belirten katılımcılar, üniversite öğretim üyelerinin medyada sıklıkla üzerinde durduğu konulardan biri olan “trans yağların zararları” hakkında paylaştığı tıbbi bilgileri yüzde 93,6 oranında faydalı bulurken, bilinçsiz antibiyotik kullanımı hakkında paylaşılan bilgileri yüzde 94.8 oranında faydalı buluyor. Paylaşılan diğer sonuçlara göre üniversite öğretim üyelerinin medyada paylaştığı bilgiler yüzde 73,1 oranında alışkanlıkları değiştirmede etkili oluyor.

PROF. DR. ERDÖL: "BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK ADINA ULAŞABİLDİĞİMİZ HERKESİ BİLİNÇLENDİRMEYİ HEDEFLEDİK"

“Medya doğru, ahlaki ve müspet bir şekilde kullanıldığında, eşi benzeri bulunmaz bir iletişim aracı, bilgi kaynağıdır" diyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, araştırmanın sonuçlarını değerlendirdi.

Prof. Dr. Erdöl, şunları kaydetti:

"Sağlık Bilimleri Üniversitesi ailesi olarak kurulduğumuz günden beri iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak, başta Aziz Milletimiz olmak üzere, ulaşabildiğimiz herkese sağlık alanında insanlığın faydasına ve zararına olduğunu gördüğümüz konuları anlatmayı ve dolayısıyla insanlığı bilinçlendirmeyi hedefledik. Üniversitemiz kadrosunda görev yapan öğretim üyelerimiz mevcut görevlerinin yanı sıra sağlık okuryazarlığı anlamında halkımızı doğru bilgilendirmek suretiyle bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına gerek görsel gerekse yazılı medya aracılığıyla tecrübelerini milletimize aktarmaktadırlar ki anket sonuçları bunu doğrulamaktadır. Başta Basın Danışmanlığımız olmak üzere bu başarıda emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma, akademisyenlerimize değerli gayretleri ve hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da değişmez ilkemiz, ivme kaybetmeden Aziz Milletimize ve sesimizin ulaştığı herkese, doğru ve faydalı olanı sunmak ekseninde sürdürülebilir bir vizyonla ilerlemek olacaktır."

Yorumlar (0)