Prof. Dr. Kemalettin Aydın, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

KÜLTÜR-SANAT 24.12.2021, 11:33 Ahmet Balcı
Prof. Dr. Kemalettin Aydın, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın "haber" kategorisinde Amer Shallodi'nin çektiği "Orantısız güç", "spor" kategorisinde Sıraç Karadeniz'in çektiği "Yerel kayakçılar", "yaşam" kategorisinde de Şebnem Coşkun'un çektiği "Sağlık çalışanlarının şefkatli elleri" başlıklı fotoğraflara oy verdi.

"Spor" kategorisinde seçtiği fotoğrafın kendisine çocukluğunu hatırlattığını belirten Aydın, sömestir tatilinde Gümüşhane'nin Zigana köyünegittiğini, orada arkadaşlarıyla fotoğraftaki gibi ağaçtan kayak yaparak kaydıklarını, bu nedenle de bu fotoğrafı seçtiğini ifade etti.

Aydın, "haber" kategorisinde seçtiği fotoğrafta yer alan Filistinli çocuğu ise "kahraman" olarak niteleyerek, "O İsrailli çocuğun boynunu sıkan el, aslında İsrail askerinin değil, mazlumların üzerindeki emperyalist güçlerin tümünün kuvveti. Sadece İsrail değil, bu mazlumların bu muameleyi çekmesine müsaade eden ve destek veren, buradaki silahını, kıyafetini, kaskını, içindeki zalim ruhu besleyen tüm kuvvetlere karşı o yavrunun yanında olma arzusuyla oy veriyorum." dedi.

"Yaşam" kategorisinde seçtiği fotoğrafla ise tüm yaşamların sağlıkçıların yüreğindeki sıcaklıkla tedavi edildiğini gösterdiğini belirterek, "Şehit olan sağlık çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum hem de bu emeklerinden dolayı minnetle bu bebeğin ayağını koyduğu eli öperek sağlıkçılara şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Yorumlar (0)