Birr Gençlik Hareketi'nin Ramazan Etkinliğine Yoğun İlgi

İstanbul Üsküdar’da bulunan tarihi Valide-i Cedid Camii, Ramazan ayında çocuklar için süslendi. Eski Ramazanlara hasret kalanlar, özellikle de çocuklar Üsküdar’a akın ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 21.03.2024, 09:14 Ahmet Balcı
Birr Gençlik Hareketi'nin Ramazan Etkinliğine Yoğun İlgi

Hacı Ahmet Ünal Vakfı Birr Gençlik Hareketi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Ramazan’ın ruhunu yaşatmak, pekiştirmek ve gelecek nesillere daha etkili bir şekilde ulaştırmak üzere Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nde kurulan etkinlik alanında çocuklar, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluşturuldu.
Gençler arasında sosyal sorumluluk bilincini artırmayı ve topluma değer katmayı hedefleyen, gençlere ve kendini genç hisseden herkesin özündeki cevheri keşfetmesini hedefleyen, sağduyulu ve erdemli bir neslin yetişmesini amaçlayan Birr Gençlik Hareketi gönüllüleri, her gün yatsı ve teravih namazını müteakip Üsküdar Valide-i Cedid Camii’nde etkinlikler düzenliyor.
“Birr Gençlik Hareketi olarak Ramazan ayında yaptığımız etkinliklerle topluma değer katma hedefimizde büyük bir adım attık.” diyen Birr Gençlik Hareketi Başkanı Dr. Muhammed Fatih Ertaş şu açıklamalarda bulundu: “Hacı Ahmet Ünal Vakfı çatısı altında faaliyetlerini yürüten Bir Gençlik Hareketi ve Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdürlüğümüz iş birliğiyle, Üsküdar’ın eşsiz havası, Valide-i Cedid Camii’nin tarifsiz manevi atmosferinde “Ah nerde o eski ramazanlar dediğimiz geçmiş Ramazanları tekrar yaşatalım, ihya edelim, çocuklarımız şenlik içerisinde, eğlenceli bir şekilde Ramazan-ı Şerifi karşılasınlar ve gönül dünyalarında, zihinlerinde güzel bir anı ve tat bırakalım diye böyle bir program icra ettik. Her akşam teravih namazı ile başlayan programımız; Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca, İbiş, Perde Gösterimi, pamuk şeker, patlamış mısır, Birr Gençlik Şerbeti, lezzetli ikramlar, müzik dinletisi, keyifli yarışmalar, çocuklar için düzenlediğimiz eğitici atölyeler, oyuncaklar ve sürpriz hediyelerle Ramazan’a yakışır bir şekilde ay boyunca devam edecektir.” dedi.
Vakıflar İstanbul 2. Bölge Müdürü Arif Özsoy yaptığı açıklamada ise: “Dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce Ramazan ayında 81 ilde iftar sofraları kuruluyor. Bu kapsamda İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğümüz, Ramazan’ın ilk iftarında 300 kişiyi ağırladı. İftarın ardından ise Valide-i Cedid Camii’nde kurulan etkinlik alanında iş birliği yaptığımız Birr Gençlik Hareketi ile birlikte çocuklar, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluşturuldu. Çocuklara balon ve oyuncak hediye edilip çeşitli etkinliklerle minikler eğlendirilirken büyüklere ise şerbet ikram ediliyor. Hediyelerle, oyuncaklarla, ikramlarla çocuklar özellikle yatsı namazına bu camiye gelmek için anne babalarını getiriyorlar. Biz de bundan çok mutlu oluyoruz.” dedi.
Duygularını paylaşan anne babalar da: “Çocuklarımız için çok seviniyoruz. Çocuklarımızla mutlu bir Ramazan başlangıcı yaptık, Ramazan boyunca bu mutluluğumuzu devam ettirmek istiyoruz. Geleceğimizi onlar için inşa etmeye çalışıyoruz. Teravih namazı sonrası biz büyüklere şerbetler ikram edildi, çocuklarsa hediyeler ve kendileri için hazırlanan etkinliklerle doyasıya eğleniyor. Bu programı düşünüp hayata geçirenlere, düzenleyenlere güler yüzle çalışanlara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” dediler.
 

Yorumlar (0)