SBÜ Öğrenci Senatosu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Attığı her adımda öğrencilerinin sesine kulak veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi, "Bir Öğrenci Bir Üniversite; Bir Üniversite Bir Öğrenci" vizyonu çerçevesinde kurduğu ve üniversiteler arasında bir ilk olan “Öğrenci Senatosu ve Yönetim Kurulu”nun ilk toplantısını gerçekleştirdi.

EĞİTİM 28.03.2024, 10:48 Ahmet Balcı
SBÜ Öğrenci Senatosu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Üniversite Senato Salonu’ndaki programa; Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Gerek, Prof. Dr. Yunus Karakoç, Prof. Dr. Murat Elevli, Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, Genel Sekreter Dr. Öner Güner ile Somali, Özbekistan, Suriye ve farklı illerde bulunan eğitim birimlerinden öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın; öğrencilere verdikleri eğitim-öğretim hizmetinin yanında onları hayata da hazırladıklarını ifade ederek öğrencilerin daha iyi gelişmesi, bilinçlenmesi için çabaladıklarını söyledi.
Göreve geldiği ilk andan itibaren “bir öğrenci bir üniversite; bir üniversite bir öğrenci” mottosuyla öğrencilerle daha etkin ve kaliteli bir iletişim kurma gayretinde bulunarak, öğrenci memnuniyetini artıracak pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kemalettin Aydın, “Öğrenci memnuniyeti merkezli yönetim anlayışımız kapsamında bir süre önce Öğrenci Senatomuzu kurduk. Öğrencilerimizin karar alma mekanizmalarında yer alarak kendilerini ifade etmelerini ve aktif rol almalarını istiyoruz. Öğrencilerimizin sosyal katılımı ile güçlenen karar alma mekanizmalarımızın Sağlık Bilimleri Üniversitesinin katılımcı akademik yapısını daha iyi yansıttığını düşünüyoruz. Bu anlayıştan yola çıkarak kurduğumuz Öğrenci Senatomuzun ilk toplantısında öğrencilerimizin Üniversite yaşamına dair tespit ettikleri görüş, öneri ve sorunları dinledik. Öğrenci odaklı yönetim anlayışımızın gelişmesi ve sürdürülebilir kılınmasının, öğrencilerimizin karar alma mekanizmalarında etkin olarak yer almasıyla mümkün olacağının bilinciyle hareket ediyor, uygulamalarımızı bu bilinçten yola çıkarak hayata geçiriyoruz. Öğrencilerimizin huzurlu ve güvenli bir kampüste nitelikli eğitim alması için gece gündüz demeden üstün bir gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin memnuniyeti bizler için oldukça önemli, göreve geldiğim ilk andan itibaren öğrencilerimle etkin ve verimli iletişim kurdum. Kurduğumuz sağlıklı iletişimin öğrencilerimde yarattığı gülümseme ve memnuniyet beni ziyadesiyle bahtiyar ediyor. Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz bu tarihi senatoda alınan kararların Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum”” dedi.

Toplantılar sürecek
Öğrenci Senatosu toplantıları ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrenci merkezli eğitimi geliştirmek, karar alma ve yönetim süreçlerine öğrencilerin etkin katılımlarını sağlamak, üst yönetim ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim ağı oluşturmak, öğrencilerin sorun, istek ve beklentilerini belirleyerek üst yönetime iletmelerini sağlamak, iç paydaş olarak öğrencilerin kalite ve akreditasyon süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak ve onların eğitim, sağlık, spor gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak amaçlı çalışmalar hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)