Sağlık çalışanlarına yenidoğan eğitimi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, 22-25 Mayıs tarihleri arasında "Yenidoğan Canlandırma Programı Uygulama Eğitimi" düzenledi.

EĞİTİM 30.05.2022, 10:34 30.05.2022, 11:32
Sağlık çalışanlarına yenidoğan eğitimi

Üç gün süren "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edildi.

Kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, ATT, ebe ve hemşireden oluşan 36 sağlık çalışanı, gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

Uygulayıcı eğitimde, kurs sorumlusu Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Ebe Derya Çelik ve Hemşire Nihal Güzel Ceylan, Samsun İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Ayşen Çankaya, Samsun 112 Ambulans Başhekimliğinde görevli Dr. Gül Kılıç ve ATT Emre Ay, Samsun Medikalpark Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Didem Cemile Yeşilırmak, Samsun SBÜ EAH Kadın Doğum ve Hastanesinde görevli Hemşire Nigar Aydın eğitimci olarak yer aldı.

GÜNCEL YAKLAŞIMLAR AKTARILDI

NRP eğitimcileri yenidoğana en uygun güncel yaklaşımlar ve uygulamaları aktarırken, yürütülen çalışmalarla doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı olumsuzlukları en aza indirmede önemli bir başarı elde edildiğini ve bebek ölüm hızının azaltıldığını belirtti.

Uygulayıcı eğitimin son gününde uygulama ve yapılan sınav değerlendirilmesi sonucu sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için düzenlenen törene; İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm Dr. Özgür Yılmaz, Destek Hizmetleri Başkan Vekili Halim Şekerlioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan V. Dr. Atakan Özdemir, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi Uzmanı Dt. Mehmet Vahit Yıldız, NRP eğitimcileri ile kursiyerler katıldı.  

Kamu ve özel hastanelerde görevli hekim, ATT, ebe ve hemşireden oluşan 36 sağlık çalışanı, gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

KUTLU: “EĞİTİMLER SAYESİNDE ÖLÜMLER ÖNLENEBİLİR”

İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin önemine vurgu yaparak, bu eğitimler sayesinde yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğine dikkati çekti.

Kutlu, “Kurs sorumlusu Ebe Derya Çelik ve eğitim ekibine teşekkür ediyor, mesleki yaşamlarında önemli katkılar sağlayacağı inancıyla sertifika almaya hak kazanan tüm ekibi kutluyorum” ifadelerini kullandı.  

Eğitimin son gününde gerçekleşen kapanış ve sertifika töreninde İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu tarafından eğitimci ekibe teşekkür belgeleri ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Yorumlar (0)