Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Oş Devlet Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

EĞİTİM 16.05.2022, 09:39 Ahmet Balcı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Oş Devlet Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Törende imzalar, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile Oş Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Kozhobekov tarafından atıldı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar UAM tarafından hazırlanan protokol, iki üniversite arasında eğitim öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını içeriyor. Protokol çerçevesinde tıpta uzmanlık eğitimi, lisansüstü eğitim, lisans eğitimi ve intörn eğitim başta olmak üzere taraflarca uygun görülecek durumlarda eğitim faaliyetlerinde her türlü iş birliği yapılacak. Ayrıca iki kurumun iş birliğiyle bilimsel faaliyetler ve projeler gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl protokol imza töreni sonrası paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

" Oş Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Kozhobekov ile “Eğitimde İş birliği Protokolü” imzaladık. Protokol çerçevesinde taraflarca uygun görülecek durumlarda eğitim faaliyetlerinde her türlü iş birliği yapılacak. Protokolün hayırlı olmasını dilerim."

Protokol imza törenine Rektörlerin yanı sıra Kırgızistan Cumhuriyeti Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Talantbek Batyraliev ve Avrasya Sağlık ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç. Dr. Aynur Feyzioğlu da katıldı.

Yorumlar (0)