Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Arasında “Afiliasyon Protokolü” İmzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında "Afiliasyon protokolü" imzalandı.

EĞİTİM 26.08.2015, 10:41 Ahmet Balcı
Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Arasında “Afiliasyon Protokolü” İmzalandı

İstanbul’da düzenlenen protokol imza törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, YÖK Başkanı Yekta Saraç ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, uzun süredir Bakanlığın gündeminde olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin çok zorlu mücadelelerden sonra yasallaştığını vurguladı, hedefin tıp eğitimine ve sağlık eğitimine katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, imzalanan protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesinin aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazanacağını müjdeledi.

Müezzinoğlu, 1903'te kurulan 'Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin müthiş bir vizyonu olduğunu hatırlatarak, "Nereden geldik ve ne olacağımızı, çok güçlü bir şekilde ifade eden, şu anda da yalnız fiziki mekanıyla değil o ruhuyla da kendisini hissettirten bir yapı. O yıllardaki misyonumuzu ve vizyonumuzu koruyabilseydik, geliştirebilseydik 1920'li yıllarda ABD'nin kurduğu kanser enstitüsünü biz bu yıl kurmuş olmazdık. Bir suçlu aramak yerine tespitleri yapmak, ne olmamız gerektiğine bakmak, bu ruhu yeniden güçlendirmek zorundayız" diye konuştu.

“Afiliasyon Protokolü” Hakkında

Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzalanan protokolle ile artık 55 eğitim ve araştırma hastanesi, aynı zamanda üniversite hastanesi olarak hizmet verecek. Kurumlar arasında bilgi paylaşımını hedefleyen protokol, bir dizi kolaylığı da beraberinde getirecek. Protokole göre, gerekli durumlarda üniversitenin öğretim üyeleri de Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecek. Bu sayede eğitim ve araştırma hastaneleri, hizmet açısından daha da güçlü hale getirilecek.

Yorumlar (0)