İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi yapıldı

Çevrimiçi katılımlı “III. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi” Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

EĞİTİM 06.06.2022, 10:13 06.06.2022, 10:23
İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi yapıldı

“III. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi”  açılış programında, konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Bilindiği üzere iş sağlığı ve güvenliği bilimi ile insanın en önemli hakkı olan “Yaşama hakkı”, çalışanlar için güvence altına alınmaktadır. Bu alan alın teri dökerek emek veren tüm çalışanlar ve iş verenler için büyük bir gereklilik arz etmektedir. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, 'Her çalışan öncelikle insandır' görüşüyle tüm çalışanlarımızın korunmasına aynı derecede önem vererek, kongremizin ana teması olan “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Erişilebilir” olmayı da hedefliyor ve bu hedef için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bizler, bugünün öğrencileri olan geleceğin İş Sağlığı ve Güvenliği profesyonelleri olacak bireylerimizin, iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerini en iyi şekilde uygulanacağına yürekten inanmaktayız” ifadelerini kullandı.

ÇEŞİTLİ KONULAR ÜZERİNE SUNUMLAR YAPILDI

Acil Durum Yönetimi, Antropometri, Ergonomi, Erişilebilirlik ve İSG, İSG'de Dokümantasyon, İSG Mevzuatı, İSG Yönetim Sistemleri, İş Hijyeni, İş Kazası ve Meslek Hastalığı, Madenlerde İSG, Makine Emniyeti, Pandemi ve İSG, Proses Güvenliği, Risk Yönetimi ve Değerlendirme, Tehlikeli maddeler ve atık yönetimi, Yangın ve Patlama, Yapı İşlerinde İSG ve diğer İSG konularının yer aldığı III. Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Kongresi, gerçekleştirilen sunumlar ile devam etti.

ÇEVRİMİÇİ OTURUMA ÇOK SAYIDA KATILIMCI DAHİL OLDU

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Elevli, Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sedat Yenidünya, Meska Vakfı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüştü Uçan, Engelsiz Birim Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Cebrail Turna, Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serenay Çalış, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

Yorumlar (0)