Buhara'da Önlük Giyme Heyecanı

Özbekistan'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi İbni Sina Tıp Fakültesi ve İbni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve "Beyaz Önlük Töreni", Buhara'da gerçekleştirildi.

EĞİTİM 20.12.2023, 11:41 Ahmet Balcı
Buhara'da Önlük Giyme Heyecanı

Buhara İbni Sina Devlet Tıp Enstitüsü işbirliği ile  kurulan fakülte ve meslek yüksekokulunun öğrencilerinin katıldığı törende konuşan Buhara Devlet Tıp Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Şuhrat Teşayev, bu eğitim kurumlarının Özbekistan'da tıp eğitimi için örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, bunun aynı zamanda öğretim üyeleri ve öğrencilere ayrı bir sorumluluk yüklediğini ifade etti.

İbni Sina Tıp Fakültesi Dekan Vekili ve İbni Sina Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aynur Feyzioğlu, fakülte ve yüksekokulun Özbekistan ile Türkiye arasında sağlık eğitimi alanındaki iş birliği çerçevesinde kurulan ilk eğitim kurumlarından olduğunu dile getirerek, yüzyıllardır Batı dünyası dahil tıp eğitimine damgasını vurmuş büyük tıp alimi İbni Sina'nın doğduğu Buhara'da kurulmuş olması nedeniyle de ayrı anlam ifade ettiğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN MODERN TIP EĞİTİMİ AKTARILACAK

Bu kurumların Türkiye'nin sağlık alanında ve modern tıp eğitiminde elde ettiği başarıların kardeş ve dost Özbekistan'a kazandırılmasında ve aktarılmasında önemli rol üstlendiğine dikkati çeken Feyzioğlu, "Temel gayemiz geçmişten gelen gücün farkındalığı ile modern ve etkili bir tıp eğitimi sağlamak ve İbni Sina gibi dünyaya örnek olacak çok değerli hekimler ve uzman sağlık çalışanları yetiştirmektir. Bu vesile ile ata topraklarında bilim dünyasına hizmet etmekten onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

DONANIMLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ

Özbekistan'da tıp ve sağlık eğitiminin gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Buhara'da verdiğimiz eğitimin neticesinde donanımlı gençler yetiştirmek ve Özbekistan halkına hizmet etmek üzere yola çıkmıştık. Bu gençlerin, sağlık sisteminde önümüzdeki yıllarda büyük bir atılım yapmasını beklediğimiz Özbekistan'ın önemli yapı taşlarını oluşturduklarını görmenin gururunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

İKİ ÜLKE CUMHURBAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın, imkanlar açısından Buhara'da eğitim yuvası kurmanın başkentte kurmaya göre daha zor olmasına rağmen, tıbbın atası İbn-i Sina'nın memleketini seçtiklerini kaydederek bu konuda verdikleri destekten dolayı iki ülke cumhurbaşkanlarına teşekkürlerini iletti.


İbni Sina Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Buhara Devlet Tıp Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde 2019'da Buhara'da kuruldu.

Yorumlar (0)