Araştırma: Covid-19 geçiren bireylerin iş performansı düşüyor

Kanada'da yapılan yeni bir araştırmada, Covid-19'a yakalanmak, bireylerin çalışma performanslarına negatif yönde etki edebilir.

BİLİM 09.06.2022, 09:35 09.06.2022, 10:24
Araştırma: Covid-19 geçiren bireylerin iş performansı düşüyor

Kanada'daki Waterloo Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre, Covid-19'a yakalanmış bireyler iş yerinde önemli ölçüde daha fazla bilişsel başarısızlık bildiriyor.

Araştırmanın detayları, Scientific Reports dergisinde yer alıyor.

Üniversitenin Psikoloji Departmanı Profesörü James Beck ve öğrencisi Arden Flow tarafından yürütülen araştırmada, Covid-19'a yakalanmış ve yakalanmamış 94 tam zamanlı çalışandan veri toplandı. Her iki grubun da temel demografik özellikler açısından uyumlu olduğu belirtildi.

İKİ GRUP BİRBİRİYLE KIYASLANDI

Prof. Beck, "Covid-19 hayatımızın bir parçası olmaya en azından öngörülebilir gelecek için devam edecek. Covid-19'a yakalanan insanların iyileşip işe dönmesi artık yaygın bir durum. Çalışmamızda, bu kişiler, Covid-19'a yakalanmamış kişilere oranla daha fazla zorluk yaşadıklarını bildirdi." dedi.

Araştırmada iki grubun karşılaştırıldığını belirten Beck, "Covid-19'a yakalananlardan oluşan grup, hastalığı hiç geçirmeyen gruba kıyasla, iş yerinde hafıza, dikkat ve eylemle ilgili sorunlar olarak tanımlanan bilişsel başarısızlıkları daha fazla bildirdi." ifadelerini kullandı.

Beck, Covid-19'a yakalanan bireylerin iyileştikten sonra iş yerinde hastalık öncesi performans seviyelerine dönmekte zorluk yaşayabileceğini; iş yükünü azaltmak, teslim tarihini uzatmak ve esnek çalışma saati gibi düzenlemelerle bunun üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)