SBÜ gebe okulunda “bebek masajı“ eğitimleri başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından gebelerin hamilelik sürecini daha iyi ve sağlıklı geçirmesi için İzmir'de kurulan gebe okulunda bebeklerin bağışıklık sistemi başta olmak üzere gelişimleri için sağlık çalışanlarına ve annelere masaj eğitimi verilmeye başlandı.

SAĞLIK 31.01.2022, 11:38 31.01.2022, 12:59
SBÜ gebe okulunda “bebek masajı“ eğitimleri başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan, Hastanelerin gebe okulları ve yenidoğan servislerinde çalışan hemşire ve ebelerin yanı sıra hamilelerin de devam ettiği gebe okulunda, bebeklerin gaz sancılarını azaltmaya ve bağışıklıklarını güçlendirmeye yönelik masaj teknikleri uygulamalı anlatılıyor.

DOĞUMDAN 48 SAAT SONRA BEBEK MASAJI TAVSİYE EDİLİYOR

Okulun sorumlu hekimi ve Perinatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Halil Gürsoy Pala, bebeklerin doğumundan 48 saat sonradan itibaren masajı tavsiye ettiklerini bildirdi.

Masajın bebeğin gelişiminin yanı sıra ebeveyn ve bebek iletişimine de olumlu katkısı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Pala, "Masaj, bebeklerin kortizon düzeyini düşürerek bağışıklık sistemlerinin güçlenmesini, gaz ağrılarının azalmasını sağlıyor. Onların zihinsel gelişimlerine de olumlu etkisi olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

TÜM ANNELERE ÖNERİLİYOR

Ege Üniversitesi Hastanesinde görevli eğitim hemşiresi Sevilay Kurt ise masajın bebeklere sağlıklı olduğu anlarda uygulanması gerektiğini söyleyerek, "Masajın bebeğin sağlığını olumlu yönde etkilediğini gösteren çok sayıda bilimsel çalışma var. Kilo alımı konusunda, sindirim ve dolaşım sistemine, beyin ve koordinasyon ve denge merkezlerinin gelişmesinde çok etkili. Tüm annelere bebeklerine masaj yapmayı öneriyorum." dedi.

ÇOĞU ZAMAN BEBEKLER UYKUYA DALIYOR

Yenidoğanlara masaj yapacak kişi, masaj öncesinde bebekle 15 dakika zaman geçiriyor. Ortalama 45 dakika süren masajda ise bebeklerin bacakları hafifçe ovuluyor. El, kol ve yüz kısmıyla devam eden masaj çoğu zaman bebeğin uykuya dalmasıyla sona eriyor.

Yorumlar (0)