Kalp sağlığını korumak için 70 yaşında bile egzersiz yapmaya başlanabilir

Uzmanlara göre, egzersiz yapmaya başlamak için "hiçbir zaman geç değil", 70'li yaşlarda 20 dakikalık egzersizin kalp sağlığına iyi geldiği belirtiliyor.

SAĞLIK 18.02.2022, 09:22 18.02.2022, 08:00
Kalp sağlığını korumak için 70 yaşında bile egzersiz yapmaya başlanabilir

İtalya'da araştırmacılar, 20 yıldan fazla bir süre boyunca kalp hastalığına (kalp yetmezliği, felç ve koroner kalp hastalığı dahil) ve fiziksel aktivite seviyelerine bakarak 65 yaş üstü 3 binden fazla yetişkini izledi.

Heart dergisinde yayınlanan çalışmada, fiziksel olarak aktif kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu, günde en az 20 dakika egzersiz yapmanın 70-75 yaşındakilere büyük fayda sağladığı ortaya konuldu.

YAŞLANDIKÇA AKTİF KALINMAZSA ENERJİ AZALIR

Antrenör James Bickerstaff, "Yaşlandıkça, aktif kalmak çok önemli. Bunun yapılmaması, genel yorgunluk, kas ağrıları ve enerji azalması gibi durumlara neden olabilir. Bu da torunlarınızla oynamak veya dükkanlara gitmek gibi hayatın basit zevklerinden bazılarını gerçekleştirememenize neden olabilir." ifadelerini kullandı

Bir uzmana danışmanın önemini vurgulayan Bickerstaff, "Doktorlar ve tıp uzmanları, özellikle egzersiz rutinlerini nasıl güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceğinizle ilgili tavsiyelerde bulunabilir." dedi.

AĞIRLIK ÇALIŞMAK DENGE, KOORDİNASYON VE DURUŞU GELİŞTİRİYOR

Fitness koçu ve hareket uzmanı Tom Cuff-Burnett da "Ağırlık çalışmak sonraki yaşamda hayati önem taşır. Çalışmalar, ağırlık çalışmanın iskelet kası kütlesini ve kemik yoğunluğunu artırdığını; dengeyi, koordinasyonu ve duruşu geliştirdiğini; kardiyovasküler bozukluklar, kanser ve diyabet üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu ve yaşlanmanın etkilerini dengelemede önemli bir rol oynayabileceğini göstermiştir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Irish Examiner

Yorumlar (0)