Bursa'da Dünya Kalp Günü nedeniyle kalp sağlığına dikkat çekildi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Kalp Merkezi’nde Dünya Kalp Günü kapsamında etkinlik yapıldı.

SAĞLIK 10.10.2022, 11:12 10.10.2022, 12:56
Bursa'da Dünya Kalp Günü nedeniyle kalp sağlığına dikkat çekildi

Kalp sağlığı etkinliğine İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Levent Özdemir, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi’nin sunduğu hizmetler hakkında bilgilendirme yapılırken, üniteden hizmet alan vatandaşların memnuniyetini bildiren konuşmalarına yer verildi. Poliklinik girişinde açılan stantta da hasta ve hasta yakınlarına tansiyon ölçümü yapıldı. Ayrıca kalp sağlığı ile ilgili bilgilendirici broşürler de hastanede bekleyen vatandaşlara dağıtıldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, Türkiye’de referans gösterilen hastanelerden biri olduğuna dikkat çekti. Hastanenin kardiyovasküler alanda Bursa’nın en köklü kurumu olduğunu dile getiren Dr. Yavuzyılmaz, “Burası ile gurur duyuyoruz. Birçok yerde yapılamayan işlemler burada yapılıyor. Bu hastanemizle birlikte ilimizde bu hizmeti veren bir diğer hastanemiz de Bursa Şehir Hastanesi. Bu iki hastanemiz ile sadece Bursa’ya değil, Çanakkale’den başlayıp Yalova’ya kadar olan bölgeye, gerek kardiyolojik girişimsel işlemler gerekse kardiyovasküler cerrahi anlamında nitelikli sağlık hizmeti sunuyoruz” dedi.

GÜNDE 80’E YAKIN ANJİYO YAPILIYOR

Kalp merkezinde günde 420, 450 arası poliklinik hizmeti verildiği bilgisini veren Başhekim Prof. Dr. Levent Özdemir ise “Hastanemizde ayrıca günde 70, 80 arası hastaya anjiyo yapılıyor. Bu verilen hizmetler Güney Marmara’da büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Burada emeği geçen tüm hekimlerimize ve sağlık çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)